Any 2010

Coberta de l'opuscle de l'any 2010

Coberta de l'opuscle de l'any 2010

Per commemorar la celebració del Dia Mundial de la Poesia de l’any 2010 es va proposar, durant la setmana del dia 21 de març, una sèrie de lectures i recitals poètics a diferents poblacions de les terres de parla catalana, a càrrec de diferents poetes i lectors. Aquesta lectura va ser promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i organitzada a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que van comptar amb la complicitat de les corresponents associacions UNESCO, del teixit associatiu i dels municipis. L’activitat va comptar amb un element de senyalització al·lusiu al Dia Mundial de la Poesia i es va distribuir l’opuscle editat per a l’ocasió.

En segon lloc, es va editar l’opuscle commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia amb el poema “La Poesia”, escrit expressament pel poeta de Lleida Jordi Pàmias, en català i traduït a una vintena de llengües (les oficials de Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen altres ciutadans del país). Aquest opuscle es va distribuir a partir del 21 de març a les àrees de servei de les autopistes, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i de la subdirecció general de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, totes les institucions implicades proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una celebració de la paraula i de la dignitat de totes les llengües per expressar-la en llibertat, portant la lectura als punts més insòlits i fent possible l’adhesió de tota mena de col·lectius sensibles a la realitat multilingüe i multicultural del país.

Descarrega l’opuscle del Dia Mundial de la Poesia – 2010

Graella d’activitats de l’any 2010

Imatges i vídeos

Un dels recitals programats arreu del país per commemorar la celebració del Dia Mundial de la Poesia de l’any 2010 es va realitzar al jardí del Palau Robert de Barcelona. El poema de Jordi Pàmias “La poesia” es va poder sentir en ioruba, hebreu, armeni, italià, castellà i, també, en la seva llengua original, el català.

Aquí us deixem les imatges de la trobada i us convidem a enviar-nos els vostres comentaris, suggeriments i iniciatives al voltant de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia.

Dia Mundial de la Poesia 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s