Barcelona

Dimecres, 13 de març
Biblioteca Xavier Benguerel

12h

 • Taller de recitar poemes gratuït obert a tothom amb ganes d’aprendre les nocions bàsiques per recitar en veu alta: la postura corporal, la veu, les pauses, etc.

Dimarts, 19 de març
Espai Avinyó –  Llengua i Cultura (C. Avinyó, 52. Barcelona)

 • S’acosta el Dia Mundial de la Poesia… Vine a llegir un poema!. Per participar cal:
 1. Triar un poema breu, o un fragment, en la llengua que vulguin. D’altri o de creació pròpia.
 2. Anar a llegir-lo en veu alta a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura.
 3. També es podrà penjar el poema a “El mural de la poesia”, que es farà entre tots en el transcurs de la jornada al mateix Espai Avinyó. És una iniciativa impulsada per la delegació de Ciutat Vella del CNL, la qual s’ha fet extensiva a les escoles, instituts, biblioteques, centres cívics i llibreries del districte.

Els horaris de les lectures públiques seran els següents: 11.30, 17.30 i 19.30 h. Les persones interessades a participar-hi, poden reservar hora per llegir a barcelona@cpnl.cat o bé al telèfon 934 125 500.

 • Exposició sobre Salvador Espriu, homenatge del CNL. Del 18 al 23 de març. Exposició de textos, imatges, audiovisuals i entrevistes de Salvador Espriu, que el CNL ha organitzat per homenatjar l’escriptor amb motiu del centenari del seu naixement.

Dimecres, 20 de març, 19h

Sessió març Dia Mundial Poesia, invitacióEl grup Reversos és un col·lectiu de poetes-rapsodes que compleix el seu primer aniversari. Mensualment organitzen un acte col·lectiu i obert a l’espai Vilaweb (Ferlandina 43, bxs), on reciten poemes d’autors seleccionats o propis, o conviden poetes contemporanis a explicar i llegir la seva obra, com Roger Costa-Pau, Sandra Domínguez Roig,  Joan Margarit o Txema Martínez.

Amb ocasió del Dia Mundial de la Poesia, Reversos farà un recital de poesia el dia 20 de març, obert a qualsevol persona interessada.

Dijous, 21 de març
Sala Cotxeres del Palau Robert (Pg. de Gràcia, 107
)
18.30h

 • Sílvia Bel dirà poemes de Zoraida Burgos. Lectura en noruec, ucraïnès, anglès, amhàric potuguès i català.
 • Amb la presència de la poeta Zoraida Burgos.

Escola Sadako

 • Et regalo un poema: Al bloc de l’escola,  s’ha obert una entrada on es convida tothom que regali un poema i expliqui perquè l’ha triat. D’aquesta manera, també s’anima a participar tota la comunitat educativa de l’escola i de fora l’escola al Dia Mundial de la Poesia.
 • Cada classe de l’escola apadrinarà un poema. Aquest serà un treball conjunt des de tutoria i les classes de llengua. D’entre totes les composicions que hauran triat els alumnes, cada grup n’escollirà la que més els agradi o els representi.
 • Els alumnes de 1r i 2n d’ESO organitzaran un recital de poesia per als més petits de l’escola, gestionat pels mateixos alumnes, amb l’objectiu d’animar els més petits a engrescar-se amb el món de la poesia.

Totes aquestes accions contribuiran a escalfar motors per als Jocs Florals de l’escola.

Fundació Joan Brossa. Sala Josep Palau i Fabre
19h

 • La paraula en escena, en el marc de l’exposició “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i per celebrar el dia mundial de la poesia, membres i amics de la Fundació Joan Brossa i la Taula de Poesia dels Amics del Brossa llegiran poemes metapoètics amb el rerefons d’”El planeta de la virtut”, la instal·lació protagonista de la mostra.

Laboratorio de escritura
19h

19h. Projecció contínua de poemes visuals i escrits dels participants de la “Poesia compartida“.

19h30 – 20h15. Lectura 1: Rodolfo Häsler, Esther Zarraluki, Marc Romera

20h30 – 21h00. Lectura 2: Agustín Calvo Galán, Eugenio Tisselli.

21h15 – 22h00. Lectura 3: Laia López, Álex Chico, Iván Humanes, Juan Vico.

Més informació a http://laboratoriodeescritura.com/blog/ca/2013/03/21-de-marzo-dia-de-la-poesia/

Centre Cívic Fort Pienc
19.30h

Recital poètic seguit de la projecció del documental Salvador Espriu, el temps de les paraules, inclòs dins la sèrie El meu avi, en el qual familiars del poeta acosten la vida privada d’aquesta figura de les lletres catalanes.

Divendres 22 de març
Ateneu Popular de Les Corts

 • Lola Badia recitarà poemes d’Ausiàs March dins del cicle Glops de poesia que es fa cada últim divendres de mes i que programa tastets de poesia i vi de la zona de procedència del poeta triat.

One response to “Barcelona

 1. Retroenllaç: Por fin es Weekend #3 | That's me in Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s