Any 2009

Coberta de l'opuscle de l'any 2009

Coberta de l'opuscle de l'any 2009

El dia 21 de març del 2009 es va proposar una lectura de poemes descentralitzada, a una desena de capitals de comarca de les terres de parla catalana, a càrrec de poetes de cada població. La lectura es va promoure des de la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb Unescocat i organitzada a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que van buscar la complicitat dels corresponents centres UNESCO, del teixit associatiu i dels municipis.

Paral·lelament es va editar un opuscle commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia amb un poema escrit pel poeta de Menorca Ponç Pons en català i traduït a una vintena de llengües. Aquest opuscle es va distribuir a partir del 21 de març del 2009 als punts on es van realitzar els recitals i, de forma massiva, a les àrees de servei de les autopistes, gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

La celebració del Dia Mundial de la Poesia 2009, impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, va portar així la lectura als punts més insòlits del país i va fer possible l’adhesió de tota mena de col·lectius sensibles a la realitat multilingüe i multicultural.

Descarrega l’opuscle del Dia Mundial de la Poesia – 2009

Imatges i vídeos

Un dels recitals programats arreu del territori per commemorar la celebració del Dia Mundial de la Poesia de l’any 2009 es va realitzar al jardí del Palau Robert de Barcelona. El poema de Ponç Pons “A la poesia” es va poder sentir en quítxua, amazic, occità, neerlandès i, també, en la seva llengua original, el català.

Nuria Martinez Vernis va recitar poemes de Joan Vinyoli, Màrius Sampere i Santiago Rusiñol.

Aquí us deixem el testimoni gràfic de la trobada, amb les imatges de la nostra galeria de Picasa. Us convidem a deixar-hi els vostres comentaris, suggeriments i iniciatives al voltant de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia.

Dia Mundial de la Poesia 2009

Deixa un comentari