Any 2011

 

Coberta de l'opuscle - Any 2011

L’experiència dels anys anteriors va dur les entitats promotores de la iniciativa a plantejar, un cop més, una nova lectura de poemes descentralitzada i la distribució massiva d’un opuscle commemoratiu creat expressament per a l’ocasió.

D’una banda, durant la setmana del mateix dia 21 es van realitzar una sèrie de lectures i recitals poètics a diferents poblacions de les terres de parla catalana, a càrrec de diferents poetes i lectors. Aquesta lectura és promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i organitzada a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que han buscat la complicitat de les corresponents associacions UNESCO, del teixit associatiu i dels municipis.

En segon lloc, es va editar l’opuscle commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia amb el poema “Poesia: una visió personal”, escrit expressament per la poeta Marta Pessarrodona, en català i traduït a una vintena de llengües (les oficials de Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen altres ciutadans del país). Aquest opuscle es va distribuïr a les àrees de servei de les autopistes, gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit, a les biblioteques de tot el país, gràcies a la col·laboració de la subdirecció general de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i a la xarxa de centres del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Amb aquesta iniciativa el Dia Mundial de la Poesia es va convertir en una celebració de la paraula i de la dignitat de totes les llengües per expressar-la en llibertat portant la lectura als punts més insòlits i fent possible l’adhesió de tota mena de col·lectius sensibles a la realitat multilingüe i multicultural del país.

Les noves tecnologies també hi van jugar un paper important. Tota la informació sobre les accions i celebracions es pot consultar en aquest bloc, creat expressament per la celebració del Dia Mundial de la Poesia i concebut com un espai de participació i d’intercanvi per a entitats i col·lectius arrelats al nostre país i que treballen en la promoció de la seva pròpia llengua oferint-los, entre d’altres opcions, la possibilitat de traduir, precisament al seu idioma, els poemes originals.

També les persones i entitats que es van voler adherir a la celebració d’aquest Dia van poder fer-ho a través del Twitter afegint al seu missatge el hashtag #dmpoesia, creat expressament per a l’ocasió.

Imatges
Les entitats que, arreu del país, van organitzar actes per celebrar i commemorar el Dia Mundial de la Poesia van fer arribar a la ILC (comunicacioilc.cultura@gencat.cat) fotografies dels seus recitals i lectures. En podeu veure una mostra a la galeria que es va obrir a Picasa.

Dia Mundial de la Poesia

Deixa un comentari